Και το Netflix στη μάχη της...τάξης!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Είναι η αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί, όλων των βαθμίδων, δίνουν μάχη στο να κρατήσουν την προσοχή των μαθητών τους και ταυτόχρονα να βρουν χρήσιμους και πρωτότυπους τρόπους να τους μεταφέρουν την απαραίτητη γνώση. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ σε αυτήν την μάχη, και τώρα έρχεται να προσθέσει και άλλο ένα "όπλο" που μας δείχνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν τα πάντα, αρκεί να ξέρουμε το πώς. 


Το νέο όπλο στη φαρέτρα δεν είναι άλλο από το διάσημο Netflix. Η πλατφόρμα video on demand, είναι εξαιρετικά διάσημη στην Αμερική, με τρομερές επιτυχίες, και πλέον ιδιαίτερα γνωστή και στην Ελλάδα. Πέρα όπως από τις εμπορικές επιτυχίες που περιλαμβάνει, κρύβει και μικρά "διαμαντάκια" για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τα show αυτά με εκπαιδευτικό σκοπό. 

 

Το σημερινό άρθρο περιλαμβάνει κάποια από αυτά τα show, που θα μπορούσαν κάλλιστα να παιχτούν μέσα σε μία τάξη, άλλωστε εξοπλισμός ιδιαίτερος δεν είναι αναγκαίος. Μπορεί να μην είναι όλα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά αλλά μπορούν να δώσουν ανάλογες ιδέες για άλλες εκπομπές που θα μπορούσαν να προβληθούν με ανάλογη χρησιμότητα. 

Ετικέττες: netflix, video, classroom, TV


Ενημέρωση: 11-04-2019 06:35 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία