Ανεστραμμένη τάξη με το TED Ed!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η ανεστραμμένη τάξη είναι πλέον μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος διδασκαλίας, όπου οι ρόλοι μαθητή και καθηγητή αντιστρέφονται και η διαδικασία της μάθησης παίρνει άλλη τροπή και ενδιαφέρον. Τα εργαλεία που βοηθούν σε αυτήν την αλλαγή όλο και πληθαίνουν, με τους εκπαιδευτικούς πλέον να έχουν στη διάθεσή τους πολλές και διαφορετικές πηγές για να ζωντανέψουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους. 


Μία από τις πιο σημαντικές πηγές για την ανεστραμμένη τάξη δεν είναι άλλη από τον ιστοχώρο του TED Ed, όπου περιλαμβάνονται βίντεο που, με γραφικά, επεξηγούν διάφορα φαινόμενα και μπορούν με τον κατάλληλο τρόπο να χρησιμοποιηθούν ως υλικό ανεστραμμένης τάξης. 

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε 10 βίντεο από την "βιντεοθήκη" του TED Ed, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τα παιδιά, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιοχών για "όλα τα γούστα". Ακόμα και μια απλή προβολή τους θα μπορούσε να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά, αλλά αν θέλετε να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες, τότε εδώ μπορείτε να βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό για τη χρήση τους στα πλαίσια ανεστραμμένης τάξης.Ενημέρωση: 14-02-2019 06:39 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία