Επιχειρηματολογώντας στην εποχή του Διαδικτύου


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η έννοια και η άσκηση της δημόσιας επιχειρηματολογίας αποτελεί μία δραστηριότητα ενεργούς συμμετοχής που τονώνει το αίσθημα της κοινότητας και της κριτικής σκέψης.


Στις μέρες μας η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των κοινωνικών δικτύων έχει δημιουργήσει εργαλεία που βοηθούν την ευρύτερη συμμετοχή χρηστών σε ποικίλα προβλήματα κοινωνικής προβληματικής.

Με το Kialo, ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, καθένας από εμάς μπορεί  να δημιουργήσει ένα debate γύρω από διάφορα θέματα, να κατανοήσει τις προοπτικές άλλων και να εξερευνήσει πτυχές μιας συζήτησης.  Παρέχει τη δυνατότητα ο χρήστης να συμμετέχει στην επιχειρηματολογία γύρω από ένα θέμα γενικής προβληματικής γύρω από μία μεγάλη θεματική όπως εκπαίδευση, επιστήμη, τεχνολογία ή θρησκεία ή μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ερώτημα προς συζήτηση.

Επιπλέον, παρέχει μία σειρά δυνατοτήτων για την ταξινόμηση των επιχειρημάτων, την προβολή των υπέρ και των κατά και την οπτικοποίηση σε εύκολα διαγράμματα των απόψεων που έχουν διατυπωθεί.Ενημέρωση: 02-10-2018 09:44 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία