Κάνοντας τη γεωγραφία πιο εύκολη!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όπως έχουμε ξαναπεί, η γεωγραφία αποτελεί εφιάλτη για πολλούς μαθητές κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Για μερικούς, η κακή ανάμνηση τους ακολουθεί ακόμα και όταν μεγαλώσουν! Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η γεωγραφία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα παιδιά βρίσκουν πιο εύκολο το να ασχοληθούν μαζί τους. 


Σήμερα παρουσιάζουμε δύο διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μάθημα της γεωγραφίας. 

 

Αρχικά έχουμε το Outline Maps, το οποίο περιλαμβάνει παιχνίδια γεωγραφίας για ολόκληρο τον κόσμο. Τα παιδιά λοιπόν μαθαίνουν τις χώρες όλου του πλανήτη, προσπαθώντας να αντιστοιχίσουν όνομα και σχήμα χώρας!

 

Το δεύτερο εργαλείο, ή καλύτερα αποθετήριο, είναι η ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και ειδικότερα η συλλογή Photochrom Prints που περιλαμβάνει χιλιάδες παλιές φωτογραφίες από διάφορες χώρες του κόσμου, ελεύθερα προσβάσιμες για να χρησιμοποιηθούν από το κοινό. Για σκεφτείτε λοιπόν να πάρετε μια τέτοια, παλιά, φωτογραφία και να την συγκρίνετε με την εικόνα που έχετε τώρα μέσω των Google Maps, χωρίς καν να πατήσετε το πόδι σας εκεί!Ενημέρωση: 23-11-2017 06:44 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία