Δημιουργία Animation μέσα στην τάξη


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η δημιουργία μικρών κινούμενων εικόνων είναι μία διαδικασία που σχεδόν πάντα ενεργοποιεί το ενδιοαφέρον των μαθητών ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητά τους και συνδυάζοντας έτσι τη μάθηση με τη διασκεδαστικότητα.


Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά εύκολα και ελεύθερα εργαλεία για τη δημιουργία μικρών κινούμενων σχεδίων τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή animation από τους μαθητές, είτε ως μέρος ενός εκπαιδευτικού project, είτε ως μέρος μίας συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.


Το Stykz είναι ένα ελεύθερο λογισμικό με το οποίο μπορούμε, σχετικά εύκολα, να δημιουργήσουμε κινούμενο σχέδιο με χαρακτήρες/ανθρωπάκια σχεδιασμένα με απλές γραμμές. Εκτός από τους χαρακτήρες που θα δημιουργήσει ο χρήστης παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει  και άλλους χαρακτήρες έτοιμους από διάφορες βιβλιοθήκες και δικτυακούς τόπους για να τους εντάξουμε στις ιστορίες του.
Η εφαρμογή βασίζεται στα frames επομένως ο κάθε χρήστης μπορεί να εργαστεί με μεμονωμένα καρέ για ακριβέστερη αποτελεσματικότητα.


Το Stykz είναι ελεύθερο και μπορεί να αποθηκευτεί στον υπολογιστή ανεξαρτήτως λογισμικού λειτουργίας επιτρέποντας έτσι την επεξεργασία των κινούμενων σχεδίων από όλα τα λειτουργικά συστήματα.Ενημέρωση: 16-11-2015 10:02 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία