Πέντε τρόποι χρήσης του Twitter στα σχολεία


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το Twitter είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πολλοί μάλιστα το θεωρούν πολύ πιο ποιοτικό από το χαοτικό Facebook και έχει φανεί και μέσα από έρευνες ότι το κοινό του είναι διαφορετικό από αυτό των άλλων κοινωνικών δικτύων. Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να βρει μια θέση στο σύγχρονο σχολείο;


Ενώ το Twitter θα μπορούσε να έχει πολλές χρήσεις σε μία μοντέρνα σχολική τάξη, δεν βλέπουμε να έχει ενσωματωθεί με μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση γιατί και οι γονείς μεταξύ τους το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν αλλά και οι δάσκαλοι το χρησιμοποιούν για να ενημερώνονται και να βρίσκουν εκπαιδευτικές πηγές, άρα γνωρίζουν τη χρήση του και θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν. 


Η χρήση του θα μπορούσε να ξεπεράσει τα στενά όρια της σχολικής τάξης και να ανοιχτεί στο σχολείο, με την ευρύτερη έννοια. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόρτες της τάξης, οι μαθητές μπορούν να πάρουν το..τιμόνι και να καθοδηγήσουν τους μεγάλους ενώ υπάρχουν και πάρα πολλές καλές πρακτικές από τις οποίες θα μπορούσαν να πάρουν παραδείγματα. 

Ετικέττες: twitter, school, teacher, education


Ενημέρωση: 04-11-2015 08:25 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία