Διαδικτυακή...συγγραφή


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, καθώς και η συνεχή εξέλιξη των συνεργατικών εργαλείων δημιούργησε μία σειρά από συνεργατικά εργαλεία συγγραφής. Εργαλεία εύχρηστα, διαδικτυακά που δεν χρειάζεται εγκατάσταση αλλά μία απλή συγγραφή. Το Springnote είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο που συνδυάζει τη δυνατότητα της ομαδικής συγγραφής αλλά και πολλά στοιχεία wiki.


Συγκεκριμένα, το Springnote είναι ένα δωρεάν online σημειωματάριο βασισμένο σε wiki.

 

Με το Springnote οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν online έγγραφα, να τα μοιράζονται και να τα τροποποιούν μαζί με άλλους χρήστες. Το Springnote επιτρέπει επίσης στους χρήστες να τροποποιούν ήδη αποθηκευμένα έγγραφα αλλά παρέχει και την λειτουργία του Autosave. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κατεβάσει όλα τα έγγραφά του συγκεντρωμένα σε ένα zip αρχείο. Η δημιουργία λογαριασμού στο Springnote δεν είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να γίνει login και με OpenID.

 

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το Springnote είναι δωρεάν και ο χώρος που μπορεί να αποθηκεύσει κάποιος τα έγγραφά του είναι 2GB. Τελευταία παρέχεται και μια δωρεάν εφαρμογή για πρόσβαση στο Springnote μέσω iPhone.

 

Το εργαλείο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα διαδικτυακό μαθηματικό σημειωματάριο συγγρααφής τόσο εργασιών όσο και απλών ενδεικτικών σημειώσεων του μαθήματος.

 

Το σημαντικό είναι πως αποτελεί ένα εργαλείο που προωθεί την συνεργατικότητα ανάμεσα στους χρήστες χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.Ενημέρωση: 01-06-2011 18:58 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία