Δημιουργώντας "μικρές ταινίες" με το Digital films


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Οι δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο 2ης γενιάς είναι αρκετές με σαφή προσανατολισμό τη δημιουργία περιεχομένου από τους χρήστες. Ειδικά οι μαθητές και οι νεότεροι χρήστες δοκιμάζουν νέες εφαρμογές και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να εκφραστούν δημιουργικά με δικά τους έργα.
Ο ιστοχώρος http://digitalfilms.com/ Νέο παράθυρο επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων επιλέγοντας τη μουσική τους διαλόγους και τους χαρακτήρες.
Ουσιαστικά λειτουργεί ως ένας εισαγωγικός ιστοχώρος που θα επιστρέψει στον χρήστη μικρής ή μεγάλης ηλικίας να εξοικειωθεί με τα στάδια δημιουργίας μίας ψηφιακής ιστορίας δημιουργώντας το πρώτο μικρής διάρκειας έργο του.
Υπάρχει η δυνατότητα να δει έργα άλλων χρηστών από τα δείγματα ταινιών και βέβαια η δυνατότητα δημιουργίας του δικού του φιλμ και η δημοσίευσή του στο διαδίκτυο ή η αποστολή του μέσω διαδικτύου σε φίλους του χρήστη.
Με την εγγραφή του χρήστη μπορεί να επεξεργαστεί το βίντεο, να διαλέξει το σκηνικό αλλά και τους χαρακτήρες και βέβαια να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Είναι ένα απλό εργαλείο που με βοήθεια και καθοδήγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας.


Ενημέρωση: 03-11-2014 19:47 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία