Είμαστε πιο αγενείς στα social media...!


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η αγένεια και οι προσβολές καταστρέφουν διαδικτυακές φιλίες σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VitalSmart. Το Facebook, το Twitter και το Μyspace μας κάνουν να είμαστε πιο απότομοι με τους ηλεκτρονικούς φίλους μας απ΄ ότι στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας δύο στους πέντε χρήστες έχουν τερματίσει κάποια φιλική σχέση μετά από μια ψηφιακή φιλονικία, ενώ ένα 78% από δείγμα 2.698 χρηστών αναφέρουν πως είναι λιγότερο ευγενικοί όταν βρίσκονται online σε σχέση με την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία.


Οι online διαφωνίες φαίνεται να διαχέονται και στην πραγματική ζωή καθώς δύο στους πέντε χρήστες έχουν μπλοκάρει ή διαγράψει κάποιον φίλο μετά από μια online διχογνωμία. «Ο κόσμος έχει αλλάξει και ένα σημαντικό ποσοστό των σχέσεων βρίσκεται online, αλλά τα ήθη δεν έχουν καταφέρει να συμβαδίσουν με την τεχνολογία», δήλωσε ο Joseph Grenny, αντιπρόεδρος της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα.


 


H έρευνα μάλιστα δίνει τρεις συμβουλές για να κρατάμε τις ηλεκτρονικές συνομιλίες μας σε ένα επίπεδο:  1. Να αποφεύγουμε τους μονολόγους.

  2. Να αντικαταστήσουμε τις επικριτικές λέξεις και

  3. Να αποφύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις, κυρίως όταν τα πνεύματα είναι οξυμένα.Ενημέρωση: 12-04-2013 07:40 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες