Φαγητό, ύπνο και Wi-Fi χρειάζονται οι φοιτητές [infographic]


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Μαζί με το φαγητό και τον ύπνο η ασύρματη πρόσβαση στο Internet είναι στην κορυφή της λίστας των αναγκών των φοιτητών. Συγκεκριμένα ένα επιβλητικό 90% των φοιτητών θεωρούν τη Wi-Fi σύνδεση απαραίτητη για την εκπαιδευτική επιτυχία τους - όπως ακριβώς τις αίθουσες διδασκαλίας και τους υπολογιστές. Πολλοί μάλιστα δηλώνουν πρόθυμοι να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ παρά να μείνουν χωρίς ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Σύμφωνα με το infographic που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Online Colleges οι λόγοι που οι μαθητές «αγαπούν» το Wi-Fi είναι επειδή κάνει πιο εύκολο το σχολείο (79%) και τους βοηθά να κερδίσουν καλύτερους βαθμούς (75%). Η ασύρματη πρόσβαση στην τάξη μάλιστα δίνει στο 44% των φοιτητών μια επιπλέον ώθηση για να ασχοληθούν με την έρευνα. Όμως το ασύρματο δίκτυο είναι εξίσου σημαντικό και έξω από την αίθουσα διαλέξεων. Κατά την αναζήτηση ενός μέρους για καφέ, για την ενασχόληση με κάποια εργασία, ή ακόμα και για ένα σνακ, πολλοί φοιτητές αναζητούν εναγωνίως δωρεάν Wi-Fi.


 


Σύμφωνα με την ABI Research, ένας αυξανόμενος αριθμός πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο επενδύουν περισσότερα χρήματα για Wi-Fi σημεία πρόσβασης από κάθε άλλη φορά. Το 2007, τα κολλέγια διέθεσαν συλλογικά $137.000.000 για την ασύρματη σύνδεση στο Internet, τη στιγμή που για το 2013 προβλέπεται επένδυση πάνω από $837.000.000, παρατηρείται δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 611% σε έξι χρόνια.Ενημέρωση: 08-03-2013 08:16 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες