Μεγάλο ποσοστό ανήλικων χρηστών στο Facebook


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Με τον όρο κοινωνικά δίκτυα στο διαδίκτυο οι περισσότεροι , αν όχι όλοι είναι αρκετά εξοικειωμένοι. Το πλέον δημοφιλές είναι το facebook και πριν από αυτό ήταν τα hi5 και MySpace.


Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έκανε  αλματώδη πρόοδο στο χώρο των ψηφιακών συστημάτων , των υπολογιστών και του διαδικτύου, διότι κακά τα ψέματα ζούμε πλέον σε μια ψηφιακή εποχή . Με την πρόοδο λοιπόν αυτή δόθηκε η δυνατότητα στον κάθε ένα από εμάς να αποκτήσουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή καθώς και νε γίνουμε ενεργοί δημιουργοί και επεξεργαστές των υπηρεσιών του διαδικτύου.


Το διαδίκτυο είναι ένα πανίσχυρο μέσον στις μέρες μας αφού μέσω αυτού μπορείς να αναζητήσεις  ό,τι πληροφορία θέλεις για όποιο θέμα θέλεις , μπορείς να διασκεδάσεις , να συνεργαστείς με άλλα άτομα ,  να μιλήσεις με γνωστούς και άγνωστους ανά το κόσμο και να ανταλλάξεις ιδέες ή και να κάνεις νέες διαδικτυακές φιλίες .


Τα κοινωνικά δίκτυα και ο διαδικτυακός και εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας που προσφέρουν εννοείται πως κεντρίσει παιδιά και νέους χρήστες του διαδικτύου. Η «κοινωνική παρέα», απέκτησε οπαδούς από όλες τις ηλικίες, αφού το Facebook αλλά και η δραστηριότητα του καθενός σε αυτό αποτελεί καθημερινή συζήτηση ανάμεσα σε νέους.


Όμως ποιο είναι το ηλικιακό προφίλ των χρηστών; Έχει ισχύσει ο νομικός περιορισμός των 13 χρόνων για τη δημιουργία λογαριασμού; Άλλωστε ο μοναδικός τρόπος για να ελέγξει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης την ηλικία του χρήστη είναι η εισαγωγή της ημερομηνίας γέννησης του, ωστόσο είναι πολύ εύκολο τα παιδιά απλώς να πουν ψέματα για την ηλικία τους.


Διαβάστε την ενδιαφέρουσα έρευνα που ακολουθεί με συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση του Facebook από άτομα κατώτερης ηλικίας των 13 ετών.Ενημέρωση: 16-05-2011 18:39 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες