Τι παίζούν οι έφηβοι στο διαδίκτυο;


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα ψηφιακά παιχνίδια και ειδικότερα στην εποχή μας τα διαδικτυακά ψηφιακά παιχνίδια με χαρακητριστικά κοινωνικής δικτύωσης είναι από τις αγαπημένες ασχολίες των εφήβων στον κυβερνοχώρο. Είναι σημαντικό επομένως  να γνωρίζουμε και ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί με τι ακριβώς απασχολούνται τα παιδιά στο διδίκτυο.


Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών και συγκεκριμένα η Spil Games διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις μόνο των κοριτσιών στις Η.Π.Α. ηλικίας 8-12 ετών σε σχέση πάντα με το διαδικτυακό παιχνίδι.

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε τόσο την ηλικία των κοριτσιών όσο και το γεγονός πως η έρευνα αφορούσε διαδικτυακά παιχνίδια προσβάσιμα από υπολογιστή αλλά και από κινητό.

 

Η έρευνα ασχολήθηκε κυρίως με τα εξής σημεία:

 

Με το πόσο χρόνο παίζουν στο διαδίκτυο τα κορίτσια, κάτι το οποίο παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

 

Με τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει στην επιλογή του παιχνιδιού η διαδραστικότητα αλλά και η αλληλεπίδραση με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

 

Και βέβαια εξετάζει πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων για παιχνίδι παρουσιάζει αύξηση αφού πλέον το κινητό αντιμετωπίζεται και ως πλατφόρμα για on line gaming.

 

Τα στοιχεία της έρευνας οδηγούν σε συμπεράσματα κυρίως για τη σχέση που η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα διαδραματίζει στην καθημερινότητα των εφήβων σε παράγοντες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας αλλά και επικοινωνίας με ομάδες συνομηλίκων τους.

 

Διαβάστε την έρευνα στον σύνδεσμο που ακολουθεί.Ενημέρωση: 03-05-2012 11:33 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες