Η διαδικτυακή εκπαίδευση μας δίνει εφόδια για μια καλύτερη καριέρα


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Με την πανδημία του κορωνοϊού το τοπίο της εκπαίδευσης άλλαξε ριζικά. Όχι μόνο η τυπική εκπαίδευση (το σχολείο και το πανεπιστήμιο) αναγκάστηκαν να βρουν τρόπους να μεταφερθούν στον διαδικτυακό κόσμο και να έχουν και τα ίδια αποτελέσματα αλλά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, που είχαν ολοκληρώσει τους κύκλους σπουδών τους, έψαξαν να βρουν διέξοδο σε διαδικτυακά μαθήματα που τους προσέφεραν νέες και διαφορετικές γνώσεις από αυτές που ήδη κατείχαν.


Οι αριθμοί των εκπαιδευόμενων μεγάλωσαν τόσο πολύ μάλιστα που φτάσαμε να μιλάμε για ένα νέο "είδος", τον διαδικτυακά εκπαιδευόμενο της μετά-πανδημικής εποχής. Αυτός ο εκπαιδευόμενος εκτιμά πάρα πολύ τον φθηνότερο και σαφώς πιο ευέλικτο τρόπο διδασκαλίας που προσφέρει το διαδίκτυο, σε συνδυασμό με τα εφόδια που αυτός δίνει για μια επιτυχημένη καριέρα. 

 

Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά σχετικά με το θέμα της καριέρας, καθώς ένας στους δύο συμμετέχοντες δηλώνει ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση του εξασφάλισε δουλειά, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που άλλαξαν καριέρες ή κέρδισαν ακόμα και προαγωγές. Ενημέρωση: 30-09-2021 08:38 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες