31 γεγονότα για τη μαθησιακή διαδικασία που θα σας εκπλήξουν!


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι απόψεις και τα δεδομένα γύρω από την εκπαίδευση και τη μαθησιακή διαδικασία είναι λίγο-πολύ σε κοινή γραμμή και δεν διαφέρουν πολύ το ένα από το άλλο, από την άποψη ότι κανένα δεν φαίνεται ακραίο, "περίεργο" ή παράξενο. Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που είναι πιο πρωτότυπα, που με την πρώτη ματιά θα μας φαίνονταν "τραβηγμένα". 


Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται 31 τέτοια στοιχεία, που κάποιοι μπορούν πολύ εύκολα να "βαφτίσουν" ψεύτικα ή τουλάχιστον να τα πουν ακραία, καθώς "δοκιμάζουν" όλα τα επιστημονικά δεδομένα που ακολουθούσαμε μέχρι τώρα. 

 

Για παράδειγμα, το γνωρίζατε ότι έρευνες δείχνουν πώς όταν τα παιδιά παίζουν βίαια video games, μπορούν καλύτερα να διαχειριστούν τους φόβους τους στην πραγματική ζωή; Ή το γνωρίζατε ότι το να αρχίζουν τα παιδιά εκπαιδευτικές διαδικασίες από πολύ νωρίς (ηλικιακά) φέρνει αντίθετα αποτελέσματα τελικά; Ξέρατε ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλούν δυνατά στον εαυτό τους γιατί έτσι αυξάνουν τις πιθανότητές τους να μάθουν ευκολότερα;

 

Δείτε αυτά και άλλα 28 facts για την μαθησιακή διαδικασία που θα σας κάνουν να βάλετε πολλά ερωτηματικά σε όλα ξέρατε μέχρι στιγμής!

Ετικέττες: education, learning, student, class, teacher


Ενημέρωση: 22-03-2018 06:45 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες