Μαθητές ξυπνούν το βράδυ για να χρησιμοποιήσουν τα social media


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Οι ανησυχίες σχετικά με την εξάρτηση των νέων από τα social media και τον αντίκτυπό της στην ευημερία τους, αυξάνονται μετά από μια μελέτη που δείχνει ότι ένα στα πέντε παιδιά ξυπνάει σχεδόν κάθε βράδυ, είτε για να διαβάσει ή να αναρτήσει μηνύματα.


Η έρευνα, διενεργήθηκε μεταξύ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ουαλία. Ερωτήθηκαν πάνω από 400 μαθητές ηλικίας 12 και 13 και 400 ηλικίας 14 και 15, σχετικά με τις συνήθειές τους κατά τη διάρκεια του ύπνου και πόσο συχνά ξυπνούν τη νύχτα για να χρησιμοποιήσουν τα social media. Το 22% των μαθητών μεταξύ 12-13 χρονών και το 23% εκείνων μεταξύ 14-15, είπε «σχεδόν πάντα». Ένα επιπλέον 14% των μικρότερων σε ηλικία παιδιών και 15% των μεγαλύτερων είπαν ότι το κάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επιπλέον σημαντικός αριθμός μαθητών πηγαίνουν για ύπνο τα μεσάνυχτα ή και αργότερα τις ημέρες που είχαν σχολείο.


Σύμφωνα με την έρευνα, η διαταραχή που προκαλείται από τη χρήση social media το βράδυ μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κούραση την επόμενη ημέρα από τον αριθμό των ωρών που ύπνου. Οι μαθητές ερωτήθηκαν πόσο συχνά αισθάνονταν κουρασμένοι στο σχολείο. Περισσότεροι από τους μισούς από όσους ξυπνούν το βράδυ εξαιτίας των social media δήλωσαν ότι «σχεδόν πάντα» πηγαίνουν στο σχολείο με αίσθημα κόπωσης.Ενημέρωση: 18-09-2015 08:26 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες