Φυσική άσκηση και μάθηση


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η αλήθεια είναι πως η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη σε παιδιά και ενήλικες και για αυτό αποτελεί και βασικό μέρος των αναλυτικών προγραμμάτων της εκπαίδευσης. Ωστόσο είναι σημαντικό να αναγνωριστούν πέρα από τα αναμφισβήτητα οφέλη στη σωματική υγεία και η συμβολή της άσκησης και σε άλλα γνωστικά πεδία.
Η Patti Neighmond στο άρθρο της στον ιστοχώρο www.npr.org Νέο παράθυρο που αναδημοσιεύεται στον εκπαιδευτικό ιστοχώρο MindShift αναφέρει ποιο ακριβώς είναι το εκπαιδευτικό και μαθησιακό κέρδος από την σωματική άσκηση σε όλες τις πλευρές της ζωής των παιδιών.
Στην πρόσφατη έρευνα Νέο παράθυρο που διενεργήθηκε για λογαριασμό του NPR πολλοί γονείς ανέφεραν πως παρατήρησαν πως η ενασχόληση με κάποιο άθλημα ωφέλησε τα παιδιά τους και τα θωράκισε με κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες όπως η διαχείριση της νίκης και της ήττας αλλά και τους άγχους της επίδοσης.
Μέσα από την άθληση τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους διαχείρισης συναισθημάτων όπως ο φόβος αλλά και στρεσογόνων καταστάσεων με αποτέλεσμα να αποκτούν σταδιακά ένα θωρακισμένο αμυντικό σύστημα συναισθηματικής σταθερότητας.


Ενημέρωση: 02-07-2015 15:25 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες