Εξύβριση εκπαιδευτικών στα social media!


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν «κακοποίηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ένωση δασκάλων. Σύμφωνα με το NASUWT σεξιστικά, ρατσιστικά, ομοφοβικά σχόλια καθώς και προσβλητικά σχόλια για την εμφάνιση χρησιμοποιούνται από μαθητές κατά του προσωπικού των σχολείων.


Περίπου το 60% των 1.500 εκπαιδευτικών που ερωτήθηκαν σε δημοσκόπηση δήλωσαν ότι έχουν έρθει αντιμέτωποι με εξυβριστικά σχόλια, σε σύγκριση με ποσοστό 21% το προηγούμενο έτος. Από αυτούς που είχαν υποστεί προσβολές, σχεδόν οι μισοί (48%) είπαν ότι δημοσιεύτηκαν από τους μαθητές, το 40% είπαν ότι αναρτήθηκαν από τους γονείς και το 12% ανέφεραν ότι αμφότεροι γονείς και οι μαθητές ήταν υπεύθυνοι. Σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) δήλωσε πως οι μαθητές είχαν αναρτήσει προσβλητικά σχόλια, ενώ μόλις πάνω από το ένα τρίτο (34%) ότι οι μαθητές είχαν πάρει φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση τους.


Ο Chris Keates, γενικός γραμματέας της ένωσης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να βλέπουμε ότι η «κακοποίηση» των εκπαιδευτικών έχει αυξηθεί κατά μεγάλο ποσοστό το τρέχον έτος. Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι φαίνεται πως περισσότεροι γονείς είναι οι δράστες αυτής της κακοποίησης».Ενημέρωση: 03-04-2015 10:39 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες