Οι online σχολικές εργασίες τα και social media προκαλούν γονικά διλήμματα...


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Σύμφωνα με έρευνα, οι γονείς αισθάνονται ότι δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να διαβάσουν μπλοκάροντάς τους την πρόσβαση στο internet καθώς πολλές φορές οι σχολικές εργασίες απαιτούν online έρευνα. Περίπου το 63%, από του 2.000 γονείς που ερωτήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε πως η κατάσχεση των smartphones και των tablets ήταν μάταιη, ενώ το 70% φοβάται πως τα social media αποσπούν τα παιδιά από τη δουλειά τους.


Η έρευνα κατέδειξε ότι το 56% των ερωτηθέντων γονέων αισθάνθηκε πως η χρήση γονικών φίλτρων για την πρόσβαση στο internet θα μπορούσε να βλάψει τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Πολλοί γονείς δήλωσαν ότι θέλουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν αυτοπειθαρχία και να ελέγχουν μόνοι τους τη χρήση διαδικτύου που κάνουν.

 

 

 

«Τι πρέπει να κάνω; Να σταματήσω την πρόσβαση στο internet όταν το παιδί μου λέει ότι είναι απαραίτητο για την εργασία του; Όταν όμως πρέπει να κάνει αυτή την εργασία, εκείνη είναι στα social media», δήλωσε μητέρα 15χρονης. Η απόπειρα του γονέα ενός 12χρονου να μπλοκάρει το internet οδήγησε σε επανάσταση: «Απλώς καθόταν εκεί και δεν έκανε τίποτα σχετικό με την εργασία της, όση ώρα είχαμε μπλοκάρει το internet».

 

 

 

«Δε νομίζω ότι είναι πρακτικό να “κλείνουν” το internet γιατί όντως το χρησιμοποιώ για τις εργασίες μου. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μπλοκάρουν προσωρινά το Facebook,» δηλώνει η 14χρονη Ολίβια. Οι γονείς της προσπαθούν να την εμποδίσουν να περνά τόσο χρόνο online, αλλά όπως λέει την εμπιστεύονται και δεν της εμποδίζουν την πρόσβαση.Ενημέρωση: 24-10-2014 10:43 | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες