Εφαρμογές για παιδιά: τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα;


Κατηγορία: Μελέτες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι εφαρμογές που κατεβάζουμε από το διαδίκτυο στα κινητά μας, στους υπολογιστές μας και στις άλλες συσκευές θεωρούνται σε γενικές γραμμές άκακες, παρόλο που ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τους όρους που μας εμφανίζονται πριν πατήσουμε το "download". Όταν οι εφαρμογές αυτές όμως αφορούν παιδιά, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί.


Η μελέτη που παρουσιάζεται στο άρθρο υποστηρίζει ότι οι γονείς δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση για τις εφαρμογές που κατεβάζουν τα παιδιά τους (ή που αφορούν τα παιδιά τους) και για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και ότι χρειάζονται μεγαλύτερη πληροφόρηση. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, προσωπικά δεδομένα συλλέγονται για πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

 

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δημιουργοί των εφαρμογών δεν είναι αναγκασμένοι να παρέχουν τέτοια στοιχεία όταν «καταθέτουν» τις εφαρμογές τους άρα τα πυρά στρέφονται εναντίον των εταιρειών (Apple, Google, Android, Amazon κ.α.) οι οποίες πρέπει να απαιτούν περισσότερες πληροφορίες από τους προγραμματιστές ώστε να είναι πιο εύκολο για τους γονείς να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.Ενημέρωση: 22-02-2012 09:01 (Δημιουργία: 21-02-2012 19:30) | Αρχείο Κατηγορίας Μελέτες