Οι καλύτερες γραμματοσειρές για τη δυσλεξία


Κατηγορία: Μελέτες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το να έχει κάποιος δυσλεξία, σε καμία των περιπτώσεων, δεν τον εμποδίζει να κάνει πολλά πράγματα στη ζωή του και να τα πηγαίνει άριστα στις σπουδές του, σε όποιο επίπεδο και αν είναι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε συναντά δυσκολίες και εμπόδια, μέχρι να βρει τον τρόπο που τον βολεύει να δουλεύει και να μελετά. Ευτυχώς για όλους, γίνονται πολλές μελέτες και έρευνες ώστε να γίνει η ζωή των ανθρώπων αυτών πιο εύκολη.


Ένα από τα πράγματα, από τα σημεία που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν δυσλεξία, είναι το θέμα των γραμματοσειρών. Πολλές από τις γραμματοσειρές μπορεί να είναι όμορφες οπτικά, να είναι καλλιγραφικές, να φαίνονται ωραίες αλλά όταν πρέπει να τις διαβάσουμε (ή να γράψουμε με αυτές) για αρκετή ώρα να μας δυσκολεύουν και να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν δυσλεξία. 

 

Οι ειδικοί, κάνοντας έρευνες και πειράματα, είναι σε θέση να μας πουν ποιες γραμματοσειρές είναι καλύτερες και πιο εύχρηστες για ανθρώπους που έχουν δυσλεξία και γιατί. Μια τέτοια μικρή προσαρμογή στα κείμενά μας, που δεν στοιχίζει σε τίποτα πρακτικά, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων κάνοντας πιο εύκολη την ανάγνωση και κατανόηση κειμένων. 

Ετικέττες: dyslexia, fonts


Ενημέρωση: 06-07-2022 10:31 | Αρχείο Κατηγορίας Μελέτες