Η συμπεριφορά μας στο Facebook δηλώνει κάτι για μας; Αν ναι, προσοχή στα παιδιά…


Κατηγορία: Μελέτες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το πώς συμπεριφερόμαστε στο Facebook είναι ενδεικτικό του πως συμπεριφερόμαστε και στην πραγματική μας ζωή; Η έρευνα του δημοσιεύει το CNN με δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, ειδικά από τη στιγμή που μέσα στην πλατφόρμα αυτή είναι και παιδιά.


Η έρευνα που παρουσιάζεται στο CNN δείχνει κάποια ενδιφέροντα στατιστικά τα οποία, με μια δεύτερη ματιά μας δίνουν την τάση για γενικότερες συμπεριφορές που απλά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο.


 


Χαρακτηριστικό, ανάμεσα σε άλλα,  είναι ότι οι σύνδεσμοι που έχουν να κάνουν με σεξουαλικό περιεχόμενο διακινούνται 90% περισσότερο από τον μέσο όρο. Το 21% θα χώριζαν το σύντροφο τους διαδικτυακά, το 25% των νοικοκυριών με προφίλ στο Facebook δεν χρησιμοποιούν τις ρυθίσεις ασφαλείας και το 47% των χρηστών έχουν φανερούς τους «τοίχους» τους.


 


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχόλιο του συγγραφέα, ότι ίσως οδηγούμαστε σε έναν κόσμο όπου οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν κλείνουν ποτέ, ακόμα και όταν πρέπει να κλείσουν. Παρόλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος ότι τα ήθη μας παραμένουν ανέπαφα.

Ετικέττες: facebook, social networks, statistics


Ενημέρωση: 27-05-2011 09:23 | Αρχείο Κατηγορίας Μελέτες