Ηχητικά αποσπάσματα προστίθενται στη Wikipedia


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Νέο project ανακοινώθηκε από τη Wikipedia με τίτλο WikiVIP (Wikipedia Voice Intro Project). Σκοπός του η προσθήκη και αρχειοθέτηση φωνών από σημαντικές προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών και της showbiz, με στόχο τη διατήρησή τους για τις ερχόμενες γενιές.


Το πρόγραμμα ζητά από ανθρώπους που αποτελούν το αντικείμενο των άρθρων της Wikipedia να κάνουν σύντομες ηχογραφήσεις της φωνής τους, διάρκειας περίπου δέκα δευτερόλεπτων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να πουν "Γεια σας, το όνομά μου είναι [όνομα]. Γεννήθηκα στο [τόπος] και είμαι/εργάζομαι [εργασία ή θέση] από το [έτος]".


 


Οι εγγραφές αυτές στη συνέχεια προστίθενται στο αντίστοιχο άρθρο έτσι ώστε οι αναγνώστες της Wikipedia να μπορούν να ακούν τη φωνή του εκάστοτε ατόμου και να προφέρουν σωστά το όνομά του. Το WikiVIP, ξεκίνησε προσθέτοντας τη φωνή του βρετανού κωμικού Stephen Fry.


 


Το BBC έχει συμφωνήσει να χορηγήσει δωρεάν εκατοντάδες μικρά αποσπάσματα από ομιλίες σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν ληφθεί από ραδιοφωνικά προγράμματα. Αυτά θα διαμορφωθούν αντίστοιχα ώστε να έχουν την κατάλληλη διάρκεια και θα προστεθούν στη Wikipedia. Ανάμεσα στα ηχητικά αποσπάσματα που έχουν παραχωρηθεί από το BBC είναι και αυτό με τη φωνή του Tim Berners-Lee



Ενημέρωση: 31-01-2014 22:02 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις