Mooc επίσημα και στο λεξικό


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η εκπαίδευση εξ' αποτάσεως στις μέρες μας θεωρειται κάτι απλό και αυτονοήτα και βέβαια όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί οργανισμοί προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή.
Η καθιέρωση αλλά και η εμπιστοσύνη στα λεγόμενα Mooc είναι αποτέλεσμα των τεχνολογικών εξελίξεων της εποχής μας σε σημείο που αναφέονται πλέον στα πιο γωστά εκπαιδευτικά εγχειρίδια αλλά και βιβλία ή άρθρα. 'Ετσι το πιο γνωστό αλλά και αξιοπιστο λεξικό το Oxford Dictionaries Online όπως αναφέρει ο Chris Parr στο άρθρο του έχει πλέον εντάξει τα Mooc που λειτουργούν ως ακρωνύμιο των λέξεων massive open online course στις σελίδες του.
Οι λέξεις, εκφράσεις ή ακρωνύμια που συχνά συμπεριλαμβάνονται στο λεξικό αυτό είναι μία νεά πρσθήκη προκειμένου να καλύψει ανάγκες της εποχής μας ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα του βαθμού επιροής της τεχνολογίας στην εκπαίδευση είναι και η προσθήκη των ακρωνυμίων BYOD που αναφέρεται στο “bring your own device” κάτι που πλέον είδικά στα πανεπιστημιακά μαθήματα είναι πλέον καθεστώς.
Σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο άρθρο αλλά και με αφορμή την είσοδο των Mooc στο λεξικό ακολουθεί και ένα δεύτερο άρθρο με ένα κατάλογο με τα πιο γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν τη δυνατότητα διαδικτυακών μαθημάτων αναρτημένα από την Sarah White


Ενημέρωση: 29-08-2013 16:28 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις