Πιο εύκολη γίνεται η επεξεργασία άρθρων στη Wikipedia!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Το Ίδρυμα Wikimedia ενεργοποίησε τον πολυαναμενόμενο οπτικό επεξεργαστή (Visual Editor) του για όλους συνδεδεμένους χρήστες στην αγγλική έκδοση της Wikipedia. Στόχος του Ιδρύματος Wikimedia είναι μέσα στον Ιούλιο να ξεκινήσει να διατίθεται το visual editor ως beta για όλους τους χρήστες (συνδεμένους και ανώνυμους), σχεδόν σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει η εγκυκλοπαίδεια.


Ο κλασικός επεξεργαστής κώδικα wikitext θα παραμείνει διαθέσιμος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Visual Editor δεν υποστηρίζει ακόμα το ευρύ φάσμα της λειτουργικότητας που επιτρέπει ο wikitext και το Ίδρυμα γνωρίζει πως κάποιοι συντάκτες μπορεί να τον προτιμούν.


 


Το Wikimedia πρόσφατα εξήγησε γιατί, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, η Wikipedia εξακολουθεί να βασίζεται σε έναν κώδικα σήμανσης («wiki markup») που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους από το συμβάλλουν ενεργά στην μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια του κόσμου. Από τεχνολογικής άποψης, η δημιουργία του Visual Editor θεωρείται το πιο δύσκολο εγχείρημα στην ιστορία της Wikipedia. Γι’ αυτό και το εργαλείο υπήρχε σε alpha έκδοση εδώ και αρκετούς μήνες για αρκετές γλώσσες (ανάμεσά τους και τα ελληνικά), ώστε οι εθελοντές να πειραματιστούν μαζί του και να διορθωθούν τα προβλήματα που αυτοί θα επισημάνουν.



Ενημέρωση: 05-07-2013 08:22 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις