Doodle 4 Google και στην Ελλάδα


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η Google επιχειρεί δυναμικά το άνοιγμά της και σε άλλες προγραμματιστικές δράσεις αλλά και σε δράσεις που ενισχύουν τη συμμετοχικότητα και το διαμοιρασσμό δημιουργικών, προγραμματιστικών ή απλών γραφιστικών νέων ανάμεσα σε νέους και παιδιά.
Έτσι για πρώτη φορά η Google φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό “Doodle 4 Google” που έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πάνω από 17 χώρες, και μέσω του οποίου καλεί όλους τους μαθητές στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό λογότυπο για τη Google.
Τα λεγόμενα doodles είναι οι ευχάριστες, μερικές φορές αστείες, και αυθόρμητες αλλαγές στο λογότυπο της Google, που γίνονται για να τιμήσουν εθνικές εορτές, μεγάλες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, καλλιτέχνες, επιστήμονες, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία ή για να σχολιάσουν σύγχρονα γεγονότα.

Το “Doodle 4 Google” είναι ένας δημιουργικός διαγωνισμός, για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, ανοιχτός για όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Η δημιουργία του νικητή θα εμφανιστεί στις 14 Μαΐου στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας για 24 ώρες, όπου και εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν. Για τον νικήτή προβλέπονται σημαντικά τεχνολογικά δώρα, ωστόσο αυτό που είναι σημαντικό είναι η δημιουργική έκφραση των παιδιών παιδικής ηλικίας με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει.
Στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, μια ομάδα από τη Google Ελλάδος μαζί με την κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος, που απαρτίζεται από προσωπικότητες των τεχνών, της ενημέρωσης αλλά και της εκπαίδευσης, θα διαλέξει τα 60 καλύτερα doodles (15 από 4 ηλικιακές ομάδες[1]). Τα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Doodle 4 Google (www.google.gr/doodle4google Νέο παράθυρο) και θα αξιολογηθούν από το κοινό με online ψηφοφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου - έως τις 7 Μαΐου 2013. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας θα αναδειχθούν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ηλικιακή ομάδα.
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί μία αφορφμή για την ανάπτυξη δημιουργικών τεχνολογικών και γενικότερα εκπαιδευτικών σχεδίων εργασίας.


Ενημέρωση: 27-02-2013 10:49 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις