Τα social media κυριαρχούν στις εκπαιδευτικές τάσεις για το 2013! [infographic]


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης κατέχουν μια σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας και φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το χώρο της εκπαίδευσης. Η ομάδα του OnlineColleges.net συνέταξε πρόσφατα μια λίστα με τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις στην εκπαίδευση που περιμένουν να δουν το 2013 και όπως ήταν αναμενόμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν.


Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, τα social media θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρον από τους μαθητές για το διαμοιρασμό εργασιών καθώς και για την έξωθεν ενημέρωση σχετικά με όσα μαθαίνουν. Η εταιρεία σημειώνει ότι πολλά πανεπιστήμια έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα social media με θετικό τρόπο. Το 100% των ερωτηθέντων πανεπιστήμια έχουν λογαριασμό στο Facebook, 80% των πανεπιστημίων έχουν επίσης ένα λογαριασμό στο Twitter και το 70% έχουν ένα κανάλι είτε στο YouTube είτε στο Vimeo.


 


Η έρευνα διαπιστώνει αντίστοιχα ότι το 53% των φοιτητών διαθέτουν smartphone και το 47% ένα αντίστοιχων λειτουργιών κινητό τηλέφωνο Με τις κινητές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης να εξαπλώνεται συνεχώς η τάση προς τα social media στην εκπαίδευση για το 2013 είναι κάτι ευνόητο.



Ενημέρωση: 25-01-2013 09:19 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις