Μηχανή αναζήτησης από το Facebook!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Μια μηχανή αναζήτησης  που θα αξιοποιεί τα δεδομένα που έχουν αναρτήσει τα μέλη του, Facebook, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg. Η «Graph Search», αποτελεί την απάντηση του Facebook στην Google η οποία με το κοινωνικό δίκτυο «Google+, στην ουσία «εισέβαλε» στα «χωράφια» του.


Τα αποτελέσματα του «Graph Search» θα κινούνται γύρω από τέσσερις θεματικές ενότητες – άνθρωποι, φωτογραφίες, μέρη και ενδιαφέροντα με φράσεις που θα διατυπώνονται σε φυσική γλώσσα. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης που ως επί το πλείστον επεξεργάζονται «λέξεις-κλειδιά», προβάλλοντας τις ιστοσελίδες που τις περιέχουν, το «Graph Search» αντιλαμβάνεται ολόκληρες προτάσεις. και δεν αντλεί τις πληροφορίες του από το Internet, αλλά αποκλειστικά από το Facebook.


 


Το Facebook ποντάρει στην επιτυχία του «Graph Search» βασιζόμενο στο τεράστιο όγκο περιεχομένου που έχει «ανεβάσει» το 1.000.000.000 των χρηστών του. Η εφαρμογή. είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και βρίσκεται σε μορφή beta.



Ενημέρωση: 18-01-2013 09:12 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις