Ανασκόπηση των social media για το 2012!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Πώς χρησιμοποιήσαμε τα social media το 2012 και τις αλλαγές στο τοπίο της κοινωνικής δικτύωσης έφερε η χρονιά που σιγά-σιγά φεύγει;



  1. Pinterest: Αυτή η ιστοσελίδα συνεχίζει να βιώνει πρωτοφανή ανάπτυξη, με 400% αύξηση μήνα με το μήνα. Ακόμα και ο Λευκός Οίκος είναι πλέον στο Pinterest.

  2. Instagram: Η δημοφιλής ιστοσελίδα επιμερισμού φωτογραφιών συνέχισε να αυξάνεται - με πάνω από 5 εκατομμύρια φωτογραφίες να μεταφορτώνονται κάθε μέρα. Αγοράστηκε από το Facebook. Στη συνέχεια προσπάθησε να τροποποιήσει τους όρους της υπηρεσίας, αλλά η δημοσίευση των φωτογραφιών σε διαφημίσεις προκάλεσε δημόσια κατακραυγή.

  3. Facebook: Ο Mark Zuckerberg  ιδρυτής του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου λέγεται πως χάσει τη μισή προσωπική του περιουσία, όταν η μετοχή του Facebook ξεκίνησε στα 18,75 δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά. Κατόπιν Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το 80%των χρηστών του προτιμούν να συνδέονται με άλλους ιστοχώρους μέσω του προφίλ τους στο Facebook.

  4. Twitter: Ξεπερνώντας τα 500 εκατομμύρια χρήστες, το Twitter έχει στριμώξει την αγορά για τους χρήστες κινητών με 50% να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο από κάποια φορητή συσκευή.

  5. YouTube: Η 7χρονη ιστοσελίδα για βίντεο συνεχίζει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανατρέχουν στο διαδίκτυο για να δουν ειδήσεις, τηλεόραση και ταινίες. Και φυσικά  υπάρχει και το "Gangnam Style," βίντεο που έμεινε στην ιστορία ως το πιο εμφανισμένο βίντεο του YouTube όλων των εποχών, με το «χτύπημα» του 1 δις να γίνεται μόλις την περασμένη εβδομάδα.


Τι θα φέρει η νέα χρονιά για τα social media. Μένει να το διαπιστώσουμε εν καιρώ…

Ετικέττες: social media, 2012, ανασκόπηση


Ενημέρωση: 28-12-2012 09:42 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις