Και οι αναγνώστες συμβάλουν στη wikipedia!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Η Wikipedia σχεδιάζει να ζητήσει από τους αναγνώστες της να παρέχουν προτάσεις για τη βελτίωση των άρθρων στην ιστοσελίδα της, βελτίωση που θα γίνεται από τους συντάκτες της. Μέσω ανάρτησης του διευθυντή παραγωγής Fabrice Florin στο blog του ιδρύματος, ενημέρωσε τους χρήστες για ένα καινούριο εργαλείο προσανατολισμένο προς αυτή την κατεύθυνση.


Από το 2010, η Wikipedia ανέπτυξε το εργαλείο Article Feedback το οποίο στην τρέχουσα έκδοση του V4 διαθέτει μια φόρμα αξιολόγησης στο κάτω μέρος του για τα άρθρα της εγκυκλοπαίδειας. Οι αναγνώστες μπορούν να αξιολογήσουν μια σελίδα σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, χρησιμοποιώντας τέσσερις διαφορετικές παραμέτρους: την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα, την πληρότητα και την ποιότητα της γραφής. Μια νέα έκδοση 5 του AFT έχει ως στόχο να παράσχει νέους τρόπους για τους αναγνώστες να συμβάλουν στην οικοδόμηση της εγκυκλοπαίδειας, υποβάλλοντας προτάσεις σχετικά με τα άρθρα που διαβάζουν και καλώντας τους συντάκτες να βελτιώσουν αυτά τα άρθρα βασιζόμενοι στην ανατροφοδότηση των συντακτών.

 

 

 

Το ίδρυμα έχει αναρτήσει ένα παράδειγμα στο αγγλικό άρθρο για το σπουργίτι του είδους Golden-crowned, ενώ το εργαλείο δοκιμάζεται ήδη στο 3% των άρθρων της αγγλικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας με σκοπό να φτάσει έως και το 10% μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Το νέο αυτό εργαλείο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους αναγνώστες να γίνουν συντάκτες με την πάροδο του χρόνου.



Ενημέρωση: 13-07-2012 10:14 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις