Φυσική και παιχνίδι


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Μάθηση δεν είναι μόνο ανάγνωση βιβλίων και φυσική δεν είναι μόνο η αποστήθιση τύπων και κανόνων μέσα από τις σελίδες αυστηρών βιβλίων με ελάχιστες εικόνες. Θα μπορούσε η Φυσική να είναι παιχνίδι;
Το παιχνίδι Angry birds είναι γνωστό και αγαπητό σε όλες τις ηλικίες αφού παρουσιάζει μία δυναμική που αυξάνεται όλο και περισσότερο. Ως αποτέλεσμα αυτής της απήχησης δημιουργήθηκε και το νέο παιχνίδι όπου οι περιπέτειες των "θυμωμένων" πουλιών μετακομίζουν στο διάστημα.
Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της δύναμης αλλά και της βαρύτητας ακόμα και σε τάξεις νηπιαγωγείου. Άλλωστε μέσα από το παιχνίδι όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί τα παιδιά συνεργάζονται, δημιουργούν, προβαίνουν σε υποθέσεις και τέλος εφαρμόζουν.
Παράλληλα, στο άρθρο που ακολουθεί του Jeff Dunn αναφέρεται η εκπαιδευτική επέκταση της νέας έκδοσης Angry Birds in Space, όπου η ανυπαρξία βαρύτητας δυσκολεύει τα πράγματα αλλά συγχρόνως δημιουργεί συνθήκες πειραματισμού και εξομείωσης της βαρύτητας και της συμπεριφοράς των σωμάτων στο διάστημα.


Ενημέρωση: 14-05-2012 13:33 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις