Μετά θάνατον ζωή στα social media


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Μετά το app. "If I die" του Facebook που επιτρέπει στους χρήστες του να μοιραστούν οτιδήποτε επιθυμούν με τους φίλους τους σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με αντίστοιχο σκοπό κάνει την εμφάνισή του στο αχανές περιβάλλον των social media.


Το όνομά αυτού DeadSoc.ial. Σκοπός του; Να κρατάει ενεργούς τους λογαρισμούς χρηστών που δε βρίσκονται πλέον εν ζωή. Η εφαρμογή ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, αναλαμβάνει την ψηφιακή «περιουσία» μετά το θάνατο ενός ατόμου και φροντίζει ώστε τουλάχιστον για τους λογαριασμούς αυτούς να υπάρχει μετά θάνατον ζωή.


 


Αυτό που ουσιαστικά κάνει το DeadSoci.al είναι να κρατά ενεργούς τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων προγραμματίζοντας posts και tweets τα οποία θα στέλνει, σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές,  όταν οι χρήστες θα έχουν πεθάνει. Προϋπόθεση για τη λειτουργία της εφαρμογής, είναι κάποιος που θα έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου ως διαχειριστή,  να ενημερώσει την υπηρεσία για το θάνατο του.


 


Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται στις ΗΠΑ, πέντε πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για τη μετά θάνατον διαχείριση αυτής της ψηφιακής «περιουσίας». Παρόλα αυτά, η τύχη και η διαχείριση των κοινωνικών δικτύων μετά το θάνατο του κατόχου τους, είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα, που δεν έχει επιλυθεί όμως νομικά σε πολλά κράτη.



Ενημέρωση: 02-05-2012 10:28 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις