Ολυμπιακοί Αγώνες και social media [infographic]


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως οι πρώτοι “social Αγώνες” και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί.


Δεκαέξι χρόνια μετά τo λανσάρισμα της αποκλειστικής ιστοσελίδας της διοργάνωσης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός νέου online portal, όπου οι fans θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τους αθλητές και θα απολαμβάνουν πολλά άλλα προνόμια κοινωνικού περιεχομένου.


 


Και φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα Facebook και Twitter που την τελευταία τετραετία (από την προηγούμενη διοργάνωση) έχουν δει τη δημοτικότητα τους να αυξάνεται ραγδαία. Όταν οι τελευταίοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν το 2008 στο Πεκίνο, το Facebook ήταν ακόμα σε βρεφική ηλικία , με μόλις 100 εκατομμύρια χρήστες. Όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι, η "αυτοκρατορία" του Mark Zuckerberg θα διαθέτει περισσότερα από 845 εκατομμύρια μέλη.


 



Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς τα social media αναμένεται να αλλάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρείτε στο παρακάτω Infographic.



Ενημέρωση: 27-04-2012 14:55 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις