Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, 14ος Κύκλος


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ανοίγει για ακόμα μία χρονιά τις πόρτες του σε ανρθώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν εκτός των στενών ορίων μιας τάξης ή μιας συμβατικής πανεπιστημιακής αίθουσας.


Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου ο 14ος κύκλος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Τα θέματα αυτού του κύκλου θα αναφέρονται στο Βυζαντινό Πολιτισμό, στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το έργο του, στην ψυχολογία, στην αρχιτεκτονική και τον θεατρικό πολιτισμό.


 


Το παρελθόν του θεσμού πλέον, μιλά από μόνο του:


 


Η Στοά τού Βιβλίου ιδρύθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για να αποτελέσει μια παρέμβαση παιδείας στην πνευματική ζωή των Αθηνών. Στηρίχθηκε στην ιδέα και στον πολιτισμό τού Βιβλίου και κατόρθωσε, τα 14 χρόνια που λειτουργεί ήδη, να καταστεί σημείο αναφοράς για ό,τι έχει σχέση με το βιβλίο και παράλληλα να αναπτύξει μια ευρύτερη πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τις φιλόξενες αίθουσες Λόγου και Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου, παρακολουθώντας κάποιες από το πλήθος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται καθημερινώς όλο τον χρόνο στη Στοά τού Βιβλίου.


 


Στους 13 κύκλους μαθημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και σε 78 συνολικά θεματικές ενότητες έχουν διδάξει μαθήματα τής ειδικότητάς τους 170 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση. Επίσης, κατά την κρίση τού διδάσκοντος, διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία.



Ενημέρωση: 04-05-2011 20:42 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις