Άτομα άνω των 50 ετών εντάσσονται δυναμικά στα social media


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ατόμων άνω των 50 ετών αγκαλιάζουν τα social media για να μείνουν σε επαφή με τους συγγενείς και να συνδεθούν με παλιούς φίλους τους. Η κοινωνική δικτύωση που επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους και ενημερώσεις κατάστασης έχει υπερδιπλασιαστεί μεταξύ αυτού του πληθυσμού, σύμφωνα με το Δίκτυο Pew Research Center.


Ως μέρος του ανώτερου εκπαιδευτικού προγράμματος του, το Πανεπιστήμιο Tarrant County προσφέρει μια τάξη για το Facebook και το Twitter. Η τάξη για ηλικίες 55 και πάνω έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που το σώμα εξετάζει την επέκταση του σε δύο ημέρες μαθημάτων. Εχει παρατηρηθεί μάλιστα πως βλέποντας φωτογραφίες και ενημερώσεις κατάστασης των συγγενών και των παλιών φίλων τους  βοηθείται η διατήρηση της μνήμης των ηλικιωμένων ατόμων.


 


Η κοινωνική δικτύωση μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου ηλικίας 65 ετών και άνω αυξήθηκε από 26% το 2010 σε 33% το 2011. Για ηλικίες 50 έως 64 ετών, χρησιμοποιούν υπερδιπλασιάστηκε, από 22% το 2009 σε 51% το 2011. Οι ηλικιωμένοι εντάσσονται στα κοινωνικά δίκτυα για τους ίδιους λόγους με τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τους φίλους και την οικογένειά τους από κοντά κάθε μέρα, αλλά αυτό τους δίνει την ευκαιρία να μείνουν σε επαφή για τους ηλικιωμένους, οι οικογενειακοί δεσμοί είναι η μεγάλη κινητήρια δύναμη.



Ενημέρωση: 02-03-2012 09:45 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις