Το Facebook χρηματοδοτεί έρευνα σχετικά με τα social media


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Με ποιό τρόπο προετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές τους σε ένα κόσμο γεμάτο social media; Τι σημαίνει ψηφιακή ιθαγένεια; Το Facebook χρηματοδοτεί τέσσερα ερευνητικά προγράμματα για την απάντηση αυτών των ερωτημάτων, μέσω του Προγράμματος Επιχορηγήσεων Ψηφιακής Έρευνας. Η δημοφιλής ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει 200.000 δολάρια σε τέσσερις νικητές, που θα επιλεχθούν από μια αρχική ομάδα 100 έργων.


Τα προγράμματα που θα επιχορηγηθούν αφορούν έρευνες σχετικά με πολιτικές κατά του εκφοβισμού και δημιουργία και αξιολόγηση πόρων για την ψηφιακή ιθαγένεια. Επιπλέον θα μελετηθεί το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί επωφελούνται από το πλήρες δυναμικό των κοινωνικών μέσων και θα αποσαφηνιστεί το τι είδους διαδικτυακές συμπεριφορές αποτελούν τη διαδικτυακή παρενόχληση.


 


Το Facebook έκανε την αρχή στο χώρο της εκπαίδευσης το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δώρισε 100.000.000 δολάρια σε σχολεία  της πόλης Newark στο New Jersey. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρηματοδοτεί την έρευνα για την ασφάλεια στο Internet, δεδομένου ότι σχετίζεται με τους μαθητές και τα σχολεία.



Ενημέρωση: 15-02-2012 09:01 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις