Η χρήση των social media από τα Πανεπιστήμια μέσα από ένα infographic


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Ένα infographic που δημοσιεύτηκε από το site OnlineUniversities, με τίτλο «Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Social Media στην Εκπαίδευση» διερευνά τον τρόπο με τον οποίο τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στις Η.Π.Α. αντιδρούν στην παγκόσμια εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων και το πώς η ποικιλία των διαθέσιμων υπηρεσιών μπορεί να τα ωφελήσει ή να τα βλάψει.


Με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, τα αποτελέσματα σχετικά με τα είδη των συλλογικών μέσων που χρησιμοποιούνται στα Πανεπιστήμια σήμερα δεν αποτελούν έκπληξη. Το Facebook, το Twitter και το LinkedIn έχουν ανέβει σε δημοτικότητα, ενώ οι πίνακες μηνυμάτων (message boards) και το blogging έχουν διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.


 


Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα πλέον κοινωνικά δικτυωμένα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν τα social media για να διαφημιστούν, να μεταφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες και να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο επικοινωνίας με τους φοιτητές τους. Προσφέρουν συνδέσεις σχετικές με έρευνα, projects, εκδηλώσεις και οπτικοακουστικό περιεχόμενο, ενώ φαίνεται να επικεντρώνονται  σε καθαρά ακαδημαϊκή χρήση. Έτσι τα διαδικτυακά τους προφίλ καθίστανται απλώς πηγές πληροφοριών και όχι διαδραστικές πλατφόρμες. Καλή η κοινωνική δικτύωση αλλά αν υπάρχει έλλειψη εμπλοκής, τότε δεν έχει σημασία πόσο καλά δομημένο ή πολύτιμο είναι ένα προφίλ, αυτό δε θα διατηρεί κανένα ενδιαφέρον...



Ενημέρωση: 08-02-2012 10:47 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις