Πρωτοβουλίες Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε την αίσθηση των μαθητών σας ότι ανήκουν στην ΕΕ; Έχετε ιδέες για την ενσωμάτωση θεμάτων σχετικών με την ΕΕ, όπως η δημοκρατία ή ο ρόλος των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στο σχολικό σας πρόγραμμα σπουδών;


Εάν ναι, η επιχορήγηση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι η ιδανική ευκαιρία για να λάβετε τη χρηματοδότηση που χρειάζεστε ώστε να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Οι πρωτοβουλίες Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων το 2022, και επί του παρόντος είναι ανοικτός ο γύρος αιτήσεων χρηματοδότησης για το 2024.

 

Διατίθενται επιχορηγήσεις ύψους έως 35 000 EUR, και οι αιτούντες έχουν προθεσμία για να υποβάλουν την αίτησή τους έως την 1η Φεβρουαρίου στις 17:00 (ώρα Βρυξελλών). Τα σχολεία και τα ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλες τις χώρες του προγράμματος Erasmus+ είναι επιλέξιμα να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για να διδάξουν στις αίθουσες σχετικά με την ΕΕ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και πόρους σχετικά με την αίτησή σας, δείτε:

 

  1. Την ιστοσελίδα των πρωτοβουλιών Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση»για τις πλήρεις λεπτομέρειες της αίτησης.
  2. Το φυλλάδιο «Μαθαίνοντας για την ΕΕ στο σχολείο» για μαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και μαθητές (διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ).
  3. Πώς να ξεκινήσετε μια αίτηση για πρωτοβουλίες Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση» στο Vimeo, ένα βίντεο με κατευθυντήριες γραμμές για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

 

Διαδώστε το μήνυμα και υποβάλετε αίτηση τώρα, ώστε να μπορέσετε κι εσείς να ενδυναμώσετε τους μαθητές σας και να συμβάλετε στην καλλιέργεια ενεργών πολιτών του μέλλοντος με γνώσεις για την ΕΕ.



Ενημέρωση: 16-01-2024 09:34 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις