Πώς το ChatGPT μπορεί να αλλάξει την εκπαίδευση;


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η κουβέντα γύρω από το ChatGPT είναι μεγάλη και θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, καθώς θα προχωρούν οι εξελίξεις και όλο και περισσότερα πράγματα θα γίνονται γνωστά για τις δυνατότητες αλλά και τις πιθανές χρήσεις του. 


Ένας από τους τομείς που θα έρθει πολύ κοντά με το ChatGPT θα είναι αυτός της εκπαίδευσης, με τους ανθρώπους του χώρου να εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια εφαρμογή στους μαθητές και φοιτητές, στη διδασκαλία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Πολλοί είναι εκείνοι που το θεωρούν απειλή αλλά υπάρχουν και εκείνοι που το βλέπουν ως ευκαιρία. Τελικά η αλήθεια μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση. 

 

Ναι, υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση του, ειδικά ως προς τη λογοκλοπή και τις επιστημονικές εργασίες, αλλά μπορεί η χρήση του ChatGPT να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να μάθουν πολύ πιο απλά και γρήγορα δεξιότητες που παλαιότερα τους δυσκόλευαν, όπως για παράδειγμα κάποιες γλώσσες προγραμματισμού. Επίσης, μπορεί να τους δώσει την αρχική έμπνευση να ξεκινήσουν κάτι και να συνεχίσουν μετά μόνοι τους. Οι γκρίζες περιοχές είναι πολλές αλλά το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. 

 

Ετικέττες: ChatGPT, AI, education


Ενημέρωση: 21-03-2023 10:43 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις