Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά είναι πλούσια σε έργα που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης της νέας γενιάς μέσα από σύγχρονους τρόπους γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μέσα από την τεχνολογία. Σε αυτό το σημείο τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και άλλες σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές γίνονται το εργαλείο πειραματισμού και γνώσης. 


Το Ίδρυμα Ωνάση / Ωνάσειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα (Θεσσαλονίκη), την  Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το  Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού  και το  Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου διοργανώνουν τον μαθητικό ψηφιακό διαγωνισμό Hack The Art: Γιανούλης Χαλεπάς.

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργικά τη μυθιστορηματική ζωή και το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα και να στείλουν τη δική τους ψηφιακή πρόταση έως την Παρασκευή 10/02/2023.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να αναζητήσουν την έμπνευση σε σχέδια, εκμαγεία, αριστουργηματικά γλυπτά, προσωπικά αντικείμενα, κατάστιχα και σπάνιο αρχειακό υλικό, τα οποία ανήκουν στην πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση, του Τελλόγλειου Ιδρύματος, της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου του Δήμου Τήνου. Η κάθε ομάδα θα κληθεί να επιλέξει ένα ή περισσότερα έργα τέχνης, να τα συνδέσει με ιστορικά γεγονότα και εν τέλει να δημιουργήσει και να καταθέσει το δικό της ψηφιακό έργο στις κατηγορίες AR (επαυξημένης πραγματικότητας), VR (εικονικής πραγματικότητας), ψηφιακής αφήγησης (video ή animated video έως 5 λεπτά) και τρισδιάστατου ψηφιακού παιχνιδιού (3D Video Game) γνώσεων.



Ενημέρωση: 30-01-2023 16:35 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις