Παίζω-Ανακαλύπτω-Δημιουργώ: Τρεις ημέρες (16-18/12) για την ψηφιακή δημιουργία και τον πολιτισμό


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η Παρασκευή 16/12 είναι αφιερωμένη ειδικά στις εκπαιδευτικές ομάδες των οποίων τα παιχνίδια βραβεύτηκαν τα πρώτα δύο χρόνια του Διαγωνισμού (σχολικά έτη 2020-21 και 2021-22), με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να παραλάβουν αναμνηστικά διπλώματα. Το Σάββατο 17/12 και την Κυριακή 18/12 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βραβευμένα παιχνίδια που θα συνεχίσουν να εκτίθενται στους χώρους της Στέγης, στο κτήριο της οδού Γαλαξία 2-117 45, Νέος Κόσμος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://form.jotform.com/223333268982361 για να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το ΕΚΟΜΕ και η Στέγη συνδιοργανώνουν σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων που σχετίζονται άμεσα με τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ «Το μάθημα…παιχνίδι!». Ειδικότερα, τα εργαστήρια θα εστιάσουν στην ενημέρωση για τις θετικές συνέπειες της παιχνιδοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην καλύτερη προετοιμασία όσων εκπαιδευτικών ομάδων σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στον 3ο Διαγωνισμό (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Μαΐου 2023). Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση educate@ekome.media  καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια θα δοθούν Bεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

  • Σάββατο 17/12, 11:00-12:00: «Η περιπέτεια κατασκευής ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού: από την ιδέα στην υλοποίηση», Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης, δημιουργός και σύμβουλος ανάπτυξης επιτραπέζιων παιχνιδιών.
  • Σάββατο 17/12, 12:30-13:30: «Βασικές αρχές για τη δημιουργία ψηφιακού παιχνιδιού μέσα από την πλατφόρμα Twine», Κώστας Καρπούζης, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Σάββατο 17/12, 14.00-15.00: «Δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών για βιντεοπαιχνίδια», Κωνσταντίνος Διαμαντής, 3D Graphics & Game Developer, Software & Media Administrator, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.
  • Κυριακή 18/12, 11:00-12:00: «Σχεδιάζοντας παιχνίδια: Game design basics», Μιχάλης Παπαγαθανγγέλου, Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, μέλη του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος.

 

Παράλληλα οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούν το ΕΚΟΜΕ και το Ίδρυμα Ωνάση, οι οποίες συνδυάζουν καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και στοχεύουν στην ενσωμάτωση των ψηφιακών και οπτικοακουστικών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Με δεδομένες τις προκλήσεις στο ψηφιακό περιβάλλον του 21ου αιώνα, τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύσσουν το ΕΚΟΜΕ στο πλαίσιο της Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία και του Ψηφιακού Γραμματισμού και το Ίδρυμα Ωνάση είναι απαραίτητα για την εξοικείωση με τον οπτικό πολιτισμό και την ψηφιακή δημιουργικότητα, μέσα από μαθησιακές προσεγγίσεις που συνδυάζονται με διασκέδαση και ψυχαγωγία.

 

Η τριήμερη εκδήλωση του ΕΚΟΜΕ και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση «Παίζω – Ανακαλύπτω – Δημιουργώ» αποτελεί αφορμή για έναν δίαυλο αλληλεπίδρασης μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εκπροσώπων των Δημιουργικών Βιομηχανιών, ενδυναμώνει την εκπαιδευτική διαδικασία και προβάλλει το φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρει η ενασχόληση με τον ευρύτατο και ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του gaming. Ταυτόχρονα, η συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διευρύνει τον διάλογο των φορέων που προωθούν τον ψηφιακό πολιτισμό και ενδυναμώνει τις συνέργειες που συνδράμουν στην υλοποίηση μιας μακρόπνοης οπτικοακουστικής και ψηφιακής πολιτικής στη χώρα.



Ενημέρωση: 07-12-2022 06:24 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις