Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με βίντεο "Πρέσβης για μια Ημέρα"


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, προκηρύσσουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Πρέσβης για μια Ημέρα».


Μαθητές και μαθήτριες καλούνται να ετοιμάσουν είτε ατομικά είτε σε ομάδες 1 - 3 ατόμων ένα βίντεο με διάρκεια μεταξύ ενάμιση και δύο λεπτών σχετικά  με το θέμα «Διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Καναδά στον 21ο αιώνα μέσα από τα μάτια των νέων μελλοντικών ηγετών». Η νικήτρια/ ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακηρυχθεί «Πρέσβης για μία Ημέρα».

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/ τριες της Β’ Λυκείου στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να προσφέρει στους «ηγέτες του αύριο» τη δυνατότητα να:

  • εκφραστούν δημιουργικά,
  • σκεφτούν κριτικά,
  • δραστηριοποιηθούν ως υπεύθυνοι πολίτες μιας παγκόσμιας κοινότητας.
  •  

Ως «Πρέσβης για μια Ημέρα», ο νικητής/ η νικήτρια θα συναντήσει τον Πρέσβη του Καναδά, κ. Mark Allen, και θα μοιραστεί μαζί του προτάσεις για το μέλλον, θα συμμετάσχει σε διάφορες συναντήσεις και θα έρθει σε επαφή με τις εσωτερικές λειτουργίες μιας Πρεσβείας. Η νικήτρια/ ο νικητής θα έχει την μοναδική εμπειρία να γνωρίσει τον κόσμο της διπλωματίας αναλαμβάνοντας τη θέση του Πρέσβη και θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Καναδά. Τα βίντεο συμμετοχής μπορούν να αναρτηθούν έως την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/VFz13gih5sYpeP5P9 μαζί με την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2022.Ενημέρωση: 30-12-2021 09:31 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις