Πανευρωπαϊκός σχολικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο για την ενεργειακή απόδοση


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Πιστεύετε ότι η σημερινή νέα γενιά μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό πλανήτη αύριο; Το σχολείο σας προάγει την ενεργειακή απόδοση και προστατεύει έτσι τον πλανήτη; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει τον διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» και καλεί τα σχολεία απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.


Μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 χρονών από όλες τις χώρες της ΕΕ καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο για το πώς μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια στην καθημερινότητά τους, μαθαίνοντας στους συγγενείς, στους φίλους, στους γείτονές τους και σε όλον τον κόσμο τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης και ενθαρρύνοντας τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών για τη θέρμανση, την ψύξη, τις μεταφορές και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.

 

Τα βίντεο θα έχουν θετικό, εκπαιδευτικό αντίκτυπο στους μαθητές, καθώς και στους δασκάλους τους, στις οικογένειές τους και στις τοπικές κοινότητές τους. Τα βίντεο των βραβευθέντων σχολείων θα διαδοθούν σε όλη την Ευρώπη μέσω των επίσημων καναλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το καλύτερο βίντεο θα κερδίσει μια «ημέρα ενέργειας» που θα διοργανωθεί στο σχολείο που το δημιούργησε.

 

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Οι κανόνες για τον διαγωνισμό θα είναι διαθέσιμοι στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Ενημέρωση: 01-07-2021 08:25 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις