Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


(Με πληροφορίες από τον ιστοχώρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»)

 

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζεται, για τέταρτη φορά, και τη φετινή σχολική χρονιά.


Όπως κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός είναι διπλός με τους επιμέρους τίτλους «Οδική Ασφάλεια Κοινή Ευθύνη» και «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» για μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός αυτός, έχει, επί σειρά ετών, βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να αναδείξουν τα προβλήματα Οδικής Ασφάλειας στις περιοχές τους, να προτείνουν λύσεις σε αυτά, αλλά και να αποτελέσουν πρότυπα οδικής συμπεριφοράς για μικρούς και μεγάλους. Ταυτόχρονα οι μαθητές αναπτύσσουν ψηφιακές δεξιότητες με το να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί ταινιών, documentaires, κοινωνικών μηνυμάτων και ψηφιακών εφαρμογών αξιοποιώντας εργαλεία web 2.0 (wiki, blog κλπ).

 

Βασική θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι η διεθνής καμπάνια “THIS IS MY STREET – Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ” την οποία το Ι.Ο.ΑΣ., συντονίζει σε Ελλάδα και Κύπρο, κυρίως υπό την ιδιότητα του ως Μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Με την καμπάνια αυτήν δίνεται, σε παιδιά και νέους, ουσιαστικά φωνή, ώστε να απαιτήσουν πιο ασφαλείς και υγιείς διαδρομές προς και από το σχολείο, απαλλαγμένες από τους κινδύνους των τραυματισμών σε τροχαία αλλά και τις βλαβερές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες



Ενημέρωση: 14-01-2021 08:18 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις