Οι τάσεις στην εκπαίδευση που θα γίνουν μέρος της καθημερινότητά μας


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η τεχνολογία τρέχει και όλοι γύρω της τρέχουν για να την προλάβουν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι εκπαιδευτικοί που βλέπουν τα νέα εργαλεία να έρχονται με ταχύτητα φωτός και μόλις καταφέρνουν να τα μάθουν και να τα ενσωματώσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, πρέπει να τα αντικαταστήσουν με κάποια άλλα. 


Είναι όμως κάποιες τάσεις που μάλλον ήρθαν για να μείνουν και θα πρέπει να τις μελετήσουμε καλύτερα, να τις μάθουμε και να προετοιμαστούμε να τις ενσωματώσουμε στον τρόπο που διδάσκουμε. 

 

Πιο συγκεκριμένα, έξι είναι αυτές οι τάσεις που θα μας συντροφεύσουν τα επόμενα χρόνια: Η εικονική πραγματικότητα (virtual reality), η παιγνιοποίηση (gamificatiion), η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial intelligence), η προσαρμοστική τεχνολογία (adaptive technology), η μίκρο-εκμάθηση (microlearning) και η εκμάθηση μέσω κινητών (mobile learning). Δειλά-δειλά κάποιες από αυτές χρησιμοποιούνται, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Ειδικά αυτές που δεν χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό είναι πολύ πιο εύκολο να υιοθετηθούν από περισσότερους και γρηγορότερα. Το μέλλον όμως φέρνει και πιο προσιτές (από οικονομικής άποψης) τεχνολογίες, οπότε μάλλον θα πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα ώστε να εξοικειωθούμε και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα θετικά στοιχεία. 



Ενημέρωση: 07-01-2021 08:41 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις