Μαθητικός Διαγωνισμός 2020: «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη – Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε»


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


(Με πληροφορίες από τον ιστοχώρο των Ηνωμένων Εθνών)

 

Με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών που συμπληρώθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2020, προκηρύσσεται ο 24ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «75 χρόνια Ηνωμένα Έθνη – Διαμορφώνουμε σήμερα το αύριο που φανταζόμαστε».


Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα σε συνεργασία με το UNRIC – Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών (Γραφείο για Ελλάδα και Κύπρο), το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Επιτροπή Διοργάνωσης του Διαγωνισμού) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στην Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, στη Α’, Β’ και  Γ’ Γυμνασίου και στην  Α’  τάξη του Λυκείου συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και των δομών μη τυπικής εκπαίδευσης.

 

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν τη δημιουργία βίντεο, αφίσας, ζωγραφιάς ή κόμικ, καθώς, και τη συγγραφή κειμένου.  Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 27 Νοεμβρίου 2020 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.



Ενημέρωση: 17-12-2020 08:58 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις