6η αίσθηση ένα παιχνίδι από το μέλλον


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Ο Σύλλογο ΨηφιΔα (https://psifida.gr/) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ (https://www.ics.forth.gr), στο πλαίσιο του Μαθητικού φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο για τη χρήση τεχνολογιών διάδρασης εγκεφάλου-προς-εγκέφαλο (brain-to-brain interaction / BBI) που στόχο έχει την επινόηση ενός μελλοντικού ψηφιακού παιχνιδιού. 


Μαθητές, μαθήτριες από 10+ ετών και πάνω πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και ενήλικες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με τη συμπλήρωση φόρμας από τον /την υπεύθυνο εκπαιδευτικό για τη συμμετοχή τμηματος ή σχολικής μονάδας στο βιωματικό εργατήριο που στοχο εχει το νοητικό σχεδιασμό ενός παιχνιδιού. Ειδικοτερα, το εργαστήριο ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγή στη μυθοπλαστική σχεδίαση, στις τεχνολογίες αιχμής BBI και στη διερεύνηση προοπτικών του μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται προς τη σύλληψη και τον νοητικό σχεδιασμό ενός ψηφιακού παιχνιδιού από το μέλλον μέσα από διασκεδαστικές δημιουργικές δραστηριότητες. Καλούνται έτσι να αναλογιστούν τα σοβαρά ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των τεχνολογιών BBI και να προτείνουν σχετικές λύσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν προαιρετικά να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις ιδέες που απέκτησαν προκειμένου να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Brains & Games Greece» (18 Δεκέμβριου 2020 - 28 Φεβρουαρίου 2021). Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2020 σε αυτή τη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe95KC7S9WihU4Gun1rLWTTUVkuVNeKDrJAMjXgrPElFYvcqg/viewform.

Το εργαστήριο υλοποιείται από τον Δημήτρη Γραμμένο, Κύριο Ερευνητή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας (ΙΤΕ). Επίσης, συμμετέχει η Ανθή Στρατάκη, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του ΙΤΕ. Το εργαστήριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο ΨηφιΔα (https://psifida.gr/) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, στο πλαίσιο του Μαθητικού φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) και τελεί υπό την αιγίδα της έδρας UNESCO για την «Έρευνα για το Μέλλον» στην Ελλάδα.



Ενημέρωση: 08-12-2020 10:26 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις