Σχολικοί κήποι κάνουν τους μαθητές μας κοινωνικά υπεύθυνους


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ένα από τα πλεονεκτήματα της ευρείας χρήσης του διαδικτύου είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε τί γίνεται στον κόσμο και να παίρνουμε τα θετικά παραδείγματα και να προσπαθούμε να τα ενσωματώνουμε στη δική μας πραγματικότητα. 


Αυτό λοιπόν συμβαίνει και με το σημερινό μας άρθρο που παρουσιάζει την πρωτοβουλία σχολείων και μαθητών στο Μπρούκλιν, όπου και διατηρούν σχολικούς, ειδικούς κήπους μέσα στα σχολεία τους. Αυτούς τους κήπους τους φροντίζουν οι μαθητές, εθελοντικά, όλον τον χρόνο και τα προϊόντα που παράγονται τα δίνουν δωρεάν ή σε ειδικές τιμές σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ή γενικότερα στην κοινότητά τους.

 

Με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη είναι πολλαπλά: και οι μαθητές μαθαίνουν τα μυστικά των καλλιεργειών, μαθαίνουν τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη ενώ ταυτόχρονα και η τοπική κοινότητα ενδυναμώνεται. Παράλληλα τα έσοδα που κερδίζει ο σχολικός κήπος μπορεί να διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου ενώ η όλη εμπειρία μπορεί να βοηθήσει και στην εκπαίδευση των μαθητών για καλύτερες διατροφικές συνήθειες. 

 

Εσείς τι λέτε; Θα εφαρμοζόταν κάτι τέτοιο σε ένα ελληνικό σχολείο;

Ετικέττες: food, school, student


Ενημέρωση: 11-07-2019 06:32 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις