Το Myths Lab συνομιλεί με την ομάδα του Μάθηση


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


To Myths Lab είναι μια πολιτιστική πρωτοβουλία που απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία και την μυθολογία και έχουν ως στόχο να προσεγγίσουν παιδιά και όχι μόνο ώστε να ανακαλύψουν την πολιτισμική κληρονομιά τους μέσα από μία πιο παιχνιώδη διαδικασία. 


Η ομάδα του Μάθηση 2.0 συνομιλεί με την κα. Ασημίνα Λυμπέρη, υπεύθυνη υλοποίησης του Myths lab, με αφορμή την επίσημη και τελική παρουσίαση του προγράμματος την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Στην παρουσάιση αυτή που είναι ανοικτή στο κοινό θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματά του προγράματος κυρίως όμως η πολιτιστική διαδρομή που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα παιγνιοποίησης The Urban Game. Η παρουσίαση έχει βιωματικό χαρακτήρα αφού όσοι παρεβρεθούν θα μποορύν μετά την παρουσίαση να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή. 

Τη συνέντευξη που χωρίζεται σε δύο μέρη μπορείτε να τη διαβάσετε στο ιστολόγιο του έργου Μάθηση 2.0 και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος κάνοντας κλικ εδώ  και το δεύτερο κάνοντας κλικ εδώ .

Είναι μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορά σε θέματα εκπαίδευσης, διάδρασης, πολιτισμικής κληρονομιάς και ανακαλυπτικής βιωματικής μάθησης μέσα από τα ψηφιακά παιχνίδια σοβαρού σκοπού όπως το Minecraft που έχουν χρησιμοποιήσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 



Ενημέρωση: 25-04-2017 00:36 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις