Οι νέες προσθήκες στο λεξικό της Οξφόρδης!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Κάθε φορά που οι υπεύθυνοι για το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης ανακοινώνουν τις νέες...εισόδους υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς γίνεται ολοένα και πιο φανερή η ανάγκη να συμπεριληφθούν και λέξεις που ναι μεν εμείς δεν τις θεωρούμε σημαντικές αλλά η χρήση τους είναι ευρεία. 


Στην τελευταία έκδοση έχουν προστεθεί πάνω από 1000 νέες λέξεις με κάποιες να είναι ιδιαίτερες, όπως για παράδειγμα η λέξη "gender-fluid" που αναφέρεται στα άτομα που δεν προσδιορίζουν τον εαυτό τους σαν ένα από τα δύο φύλα. Επίσης, βλέπουμε και τη διάσημη λέξη-ακρωνύμιο YOLO, από τα αρχικά των λέξεων You Only Live Once, η οποία έρχεται να προστεθεί μετά τις αντίστοιχες FOMO (Fear Of Missing Out) και Deffo (definitely) που είναι της ίδιας λογικής και προστέθηκαν το 2015.  

 

Η έκπληξη όμως (για εμάς τουλάχιστον) δεν είναι άλλη από τη λέξη...spanakopita! Ναι, καλά διαβάσατε, η γνωστή και νοστιμότατη σπανακόπιτα ανήκει στις νέες προσθήκες στο λεξικό της Οξφόρδης. Ο ορισμός της; A spinach and cheese stuffed filo pastry pie of Greek origin!

Ετικέττες: oxford, dictionary


Ενημέρωση: 15-09-2016 06:25 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις