Νέο κοινωνικό δίκτυο ως κίνητρο για την γραφή και την ανάγνωση


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ένη Μελιάδου - eni.meliadou@gmail.com


Εμπλουτίζοντας την εμπειρία του μαθητή ως αναγνώστη και ως συγγραφέα αυξάνεται και η διάθεσή του για την γραφή και την ανάγνωση. Αυτό προσπαθεί να επιτύχει το Classroom Salon που λειτουργεί ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
Το δίκτυο έχει ήδη δοκιμαστεί από χιλιάδες μαθητές γυμνασίου, λυκείου και τώρα εισάγεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι δημιουργοί υποθέτουν ότι το δίκτυο θα βοηθήσει τους νέους φοιτητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην γραφή μέσα από το δίκτυο και τελικά να επιτύχουν στις εξετάσεις.
Η λειτουργία του είναι απλή, κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει στο δίκτυο το κέιμενό του και η υπόλοιπη κοινότητα στην συνέχεια να το διορθώσει, να επισημάνει λάθη, να επιβραβεύσει. Μετασχηματίζει τα σχόλια των χρηστών σε δυναμικές κοινότητες, δίνοντάς στους χρήστες την δυνατότητα να σχολιάσουν συγκεκριμένο απόσπασμα, φράση ή ακόμα και λέξη από ένα κείμενο υπογραμμίζοντάς το. Στο τέλος ο συγγραφέας του κειμένου μπορεί να δει όλες τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των άλλων χρηστών. Η διαφορά του από άλλα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι προϋποθέτει την συγγραφή κειμένου, και ενθαρρύνει την ολοκληρωμένη κατάθεση μίας άποψης πλούσια σε εκφράσεις και λέξεις.


Ενημέρωση: 09-06-2011 15:32 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις